Lastani et tapaa

Toinen romaani "Lastani et tapaa" ilmestyi 22.10.2013.
Kustantaja: Arktinen Banaani
 

Asianajaja Katariina Elosalo hoitaa empaattisesti ihmisten asioita. Hänen leipäpuutaan ovat hankalat avioerot ja huoltajuuskiistat. Omasta elämästään hänen on vaikea saada otetta. Seurustelu varatun miehen kanssa tökkii ja häirikkö kiusaa sähköpostieilla. Taustalla jäytävät vanhempien avioero ja isän kuolema. Kun Katariinan ja goottityttö Veeran tiet kohtaavat, tunnelin päässä alkaa näkyä valoa. "Rangaistusta isälle ja oikeutta äidille", pyytää Veera. Kunnes todellisuus paljastuu jälleen kerran. Onko avioerossa tärkeämpää äidin kosto kuin lapsen oikeus isään?

 

 

→ Linkki Marja Toivion haastatteluun Helsingin Sanomissa

 

Arvosteluja Arktisen Banaanin sivustolta:

 

Päivämäärä:    15.11.2013

Otsikko:    Ajankohtainen ja vetävä romaani

Arvostelu:    Hyvä lähtökohta kirjalle on, että kirjoittaa, minkä tuntee ja mistä tietää. Tämä hyvä lähtökohta toteutuu Marja Toivion romaanissa. Toivio on asianajaja, ja kirja sijoittuu asianajomaailmaan. Näkövinkkeli asioihin ja tapahtumiin on kiinnostava. Kirjan nimi kertoo pitkälti, mistä on kyse: Huoltoriidoista ja lasten ja vanhempien välisestä suhteesta - lapsena ja aikuisena. Vanhempien merkitys ei rajaudu ihmisen lapsuuteen. Henkilöt ovat kiinnostavia, juoni on vetävä, ja Toivio antaa lukijoille täkyjä, jotka pitävät lukijan otteessaan ja kirjan lukijan otteessa.

Kirjalla on sanottavaa yhteiskunnastamme - esimerkiksi että oikeudenkäynnit ovat arpapeliä. Asianajaja Markku Salo ja oikeustieteen professori Erkki Aurejärvi arvioivat samoin omissa tuoreissa kirjoissaan. Kova totuus.

 

Päivämäärä:    12.02.2014

Otsikko:    Suosittelen

Arvostelu:    Kuvaa oivallisesti ja arjen tasolla todentuntuisesti asianajajan työtä, iloineen ja murheineen. Toivottavasti joku Sinin tapainen äiti lukee kirjan ja ottaa siitä edes jotakin opikseen.

 

Järvenpää News 27.11.2013

 

Perhe hajoaa - oikeudessa nähdään

Henkilöhahmot ovat uskottavia ja heihin voi samaistua. Heidän tarinansa kiinnostaa senkin jälkeen kun kirja on luettu loppuun. Teksti etenee harvinaisen luontevasti, paikalliskuvaus sekä Helsingistä että ajomatkalta Jokelan vankilaan tuo lukijan silmiin selkeitä kuvia.Marja Toivio julkaisi ensimmäisen romaaninsa 2008 Minervalla. Vasta toisessa romaanissaan hän ryhtyi kuvaamaan oman ammattikuntansa arkea ja juhlaa. Katariina Elosalon ja hänen värikkäiden juristiystäviensä tarinan toivoisi jatkuvan Toivion tulevissa kirjoissa.